Over ons ...

 

Op medisch vlak is het voor mezelf een hele zoektocht geweest, met heel veel pijn en verdriet, woede, angsten, onzekerheid, ongeloof...

Achter deze website zit Kristel, 50 jaar, gelukkig gehuwd en trotse mama van 3 tieners.

 

Vanaf de leeftijd van 16 jaar ben ik op medisch vlak van dokter tot dokter geweest. Het is begonnen met breuken, nog maar struikelen over iets klein en ik had al iets gebroken. Op 21-jarige leeftijd kreeg ik de diagnose dat ik een skelet had van een dame van 85 jaar. Dat was even schrikken maar het verklaarde mijn botbreuken wel. Negen operaties heb ik ondergaan.

Op 20-jarige leeftijd is de diagnose van nierproblemen gekomen. Ik had een grote kinderwens en moest zeker voor mijn 30e nog bevallen want dan zou ik een niertransplantatie moeten ondergaan. Maar dan ben ik voor het eerst in contact gekomen met een homeopaat op aanraden van een kennis. En tot op heden heb ik beide nieren nog (nu gaan ze achteruit) maar ik ben die arts zo dankbaar. Een nier is tss 12-16 cm groot en mijn linker nier was toen 33 cm. 

Op mijn 25e kreeg ik enorme pijn in nek & lage rug. Pijnkliniek gedaan maar op een gegeven ogenblik kon ik na 2 maanden niet meer verder. Er waren nog vele andere klachten en is het verdict "fibromyalgie" vastgesteld in Leuven (16 van de 18 punten). En de voorspelling was dat ik ooit in een rolstoel zou komen, dat was een zware klap om te kunnen plaatsen.

Mijn kinderwens was zo groot en desondanks na de vele miskramen ben ik op mijn 37e toch de trotse mama geworden van een gezonde tweeling (via IVF). En het jaar nadien is onze andere zoon geboren, ook via IVF (hij was een ingevroren eicel). Zo fier, zo trots, maar ik werd zieker en zieker. Resultaat, 14 weken plat liggen na de bevalling, een echte hel.

En vanaf toen ben ik vanalles gaan beginnen opzoeken, wat kan ik zelf doen, waarom ben ik ziek, wat staat mij nog te wachten .. veel vragen maar weinig antwoorden.

Zo ben ik mezelf meer en meer gaan openstellen voor de alternatieve geneeskunde. Ik besef heel goed dat je niet alles kan oplossen of genezen via alternatieve geneeskunde maar het kan wel heel veel verlichting geven. Daarmee bedoel ik, back to basic gaan, leren omgaan met dingen die de natuur ons geeft maar waarvan we zelf ook niet weten wat de natuur u allemaal te bieden heeft. Onze grootouders moesten overleven in de tijd van oorlog & geweld, eten wat er toen te vinden was, en toch zijn zij een heel sterk ras. Mijn oma is bijna 101 jaar geworden. En dat was toen ook geen makkelijke tijd.

Ik ben in die periode ook heel boos geweest, op dokters, op mezelf, waarom ik? En nu besef ik dat dit een weg was dat ik moest doorstaan. Ook het kwaad zijn, het ongeloof, dat hoorde erbij. En de kennis die ik gedurende al die jaren heb opgedaan geef ik heel graag door. Ik ben vorig jaar in contact gekomen met de biometrie scanner en dat heeft voor mezelf een wereld doen laten open gaan. Ik weet nu waar mijn knelpunten zitten en hoe ik die draaglijker kan maken.  Twee jaar na de geboorte van de kinderen heb ik ook een hartinfarct gehad, ook heel heftig, en toen ik in de kliniek kwam was het ergste al voorbij, maar het licht aan de andere kant heb ik gezien. Maar je krijgt dit niet zo maar, alles heeft een reden, niets is toeval. Maar vooraleer je begrijpt waarom je dit moet doorstaan, en je het ook wilt begrijpen, zijn er weer een paar jaar voorbij gegaan.

Een lange geschiedenis, en ik heb eruit geleerd, alles begint met een gezonde focus & een gezonde levensstijl. Dat is de basis, uw fundering om te kunnen starten met bouwen, bouwen aan uw leven! Laat uw medicatie niet uw voeding zijn maar uw voeding uw medicijn! (en uiteraard hebben we onze medicatie nodig). Ik hoop dat ik u kan laten kennis maken wat de basic is voor een gezonde levensstijl!

Over ons